Raidījuma skanēšanas laikā aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Brizgu-Kalniņu ģimeni droši varam saukt par zaļo ģimeni: abi vecāki Liene un Jānis ir cieši saistīti ar zaļo dzīvesveidu un līdz ar to trīs viņu bērni - Jurģis, Kārlis un Maija - zina, kā saudzējama daba un kā veselīgi dzīve dzīvojama. Klausieties arī jūs Otrajās Lieldienās Ģimenes studijā.

Brizgu-Kalniņu ģimenes piedāvātās receptes

Cepti dārzeņi

Nomizo dārzeņus, kas garšo jūsu ģimenei un kuri ir sezonas aktualitāte. Brizgu ģimene cep: kartupeļus, cukīni, burkānus, kāļus, šampinjonus, papriku, ķiploka galviņu, kuru pārgriež ar visu mizu uz pusēm, tomātus.

Kartupeļus sagriež četrās daļās, tomātus uz pusēm, cukīni un burkānos palielos stienīšos, paprikai izņem sēklas un pārgriež uz pusēm. Izvieto dārzeņus uz cepešplāts un pārkaisa ar sāli un dažādām garšvielām. Kumīnu kaisa uz visiem dārzeņiem, rozmarīnu - kartupeļiem, paprikas pulveri - visiem, timiānu - sēnēm. Cep 180 grādos pusstundu līdz gatavi.

Zaļie salāti

Rokām saplucina visus sezonas zaļumus - virzu, pienenes, pok čoi salātus, rukolu, spinātus, bet redīsus ar visām lapām sagriež. Tomātu sagriež.

Sajauc salātu mērci: šalotes sīpolu smalki sagriež un ieber burciņā, pievieno eļļu, sāli, ēdamkaroti sojas mērces, tējkaroti medus, pusotra citrona sulu, tējkaroti sinepju, svaigi maltus piparus. Visu sakrata un cik nepieciešams uzlej salātiem. Atlikumu ieliek ledusskapī un lieto citkārt.

Koblers

Šokolādes saldais, kuru gatavot Brizgu-Kalniņu ģimene iemācījās dzīvojot Amerikā. Tādēļ visu sastāvdaļu daudzums šai receptē ir norādīts tasēs. Lienei ir tasēm atbilstoši mērtrauki. Uz tases izmēra trauka rakstīts, ka tajā ietilpst 120 ml. Mēs vienojāmies, ka mums saprotams tilpums, kas atbilst tasei varētu būt glāze.

Nepieciešams: viena tase kviešu miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, ¼ tējkarotes sāls, 7 ēdamkarotes kakao pulvera (nesaldinātā), 1un ¼ tases baltā cukura, ½ tases piena, 1/3 tases sviesta, ½ tases brūnā cukura (gaišā), pusotra tase silta ūdens.

Sajauc bļodā sausās sastāvdaļas - miltus, ¾ tases baltā cukura, sāli, cepamo pulveri un trīs ēdamkarotes kakao. Maisījumam pievieno pienu un izkausētu sviestu. Samaisa un mīklu pilda cepamajā traukā (tas var būt gan viens liels, gan mazie, lai katram ēdājam būtu savs).

Citā traukā sajauc brūno cukuru ar atlikušo kakao un atlikušo balto balto cukuru. Pārkaisa sauso maisījumu pāri traukā sapildītajai mīklai. Pārlej ar siltu, bet neuzvārītu ūdeni.

Liek 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī. Cep līdz pārklājas ar kraukšķīgu garoziņu. Lielais trauks jācep 40 minūtes, mazie 20-25 min.

Pasniedz ar plombīra saldējumu. Un ēd šokolādes melnām mutēm!